Ενημέρωση και επεξηγήσεις για την επανέναρξη των ακαδημιών.

14 May 2021
14 May 2021 AGP

Ενημέρωση και επεξηγήσεις για την επανέναρξη των ακαδημιών.

Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας. Ενημέρωση και επεξηγήσεις για την επανέναρξη των ακαδημιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14\05\2021

Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.

Ενημέρωση και επεξηγήσεις για την επανέναρξη των ακαδημιών.

Ο σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας τα μέλη του και η επιτροπή ακαδημιών του συνδέσμου βρέθηκαν την Πέμπτη 13 Μαΐου του 2021 για να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει για την επανέναρξη των ακαδημιών.

Για άλλη μία φορά και χωρίς να θέλουμε να κάνουμε πολιτική είμαστε στη δυσάρεστη θέση και αντίστοιχα αντιμέτωποι σε μία διαδικασία με την οποία πρέπει να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους ανθρώπους που κοινωνικά είναι δίπλα μας σε καθημερινή βάση και το ίδιο το άθλημα που ενώ ήταν και είναι φάρμακο της καθημερινής ζωής κάποιοι για δικούς τους λόγους θέλουν να το χρησιμοποιούν για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Δεν ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι διοικούν και παίρνουν αποφάσεις. Γι’ αυτό δεν θα μπούμε στη διαδικασία μιας κριτικής. Σκοπός μας αφενός είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα σημεία στα οποία υπάρχουν μεγάλες αντιφάσεις και αφετέρου να γνωρίζουν την ευθύνη που αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι γονείς παίρνοντας απόφαση να συμμετέχουν στην επανέναρξη του αθλήματος. Θεωρούμε δίκαιο κάποιος να γνωρίζει όλα τα δεδομένα και να αποφασίζει δημοκρατικά χωρίς την μονόπλευρη πίεση και δημιουργία φόβου.

  • Αυτή την στιγμή η απόφαση για την επανέναρξη των ακαδημιών έχει ως βάση τις ηλικίες 6 ως 12 και απαγορεύει τις ηλικίες 13 εως 18 ετών ενώ στα σχολεία συνωστίζονται κατά την ώρα της γυμναστικής έως και το λύκειο με ομαδικό παιχνίδι όλες οι ηλικίες των παιδιών.
  • Ο συνωστισμός στις κλειστές τάξεις των σχολείων υπερβαίνει τα 25 άτομα, ενώ σε ολόκληρο το  γήπεδο θα έχουμε μικρότερα τμήματα σε ανοιχτό χώρο.
  • Οι τρόποι οι οποίοι έχουν επιλεχθεί για να γίνει διαδικασία προστασίας των παιδιών είναι φανερό ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν κανέναν που σημαίνει ότι άσχετα από τις διαδικασίες ελέγχου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθούν κρούσματα και στις ακαδημίες.
  • Αυτή την στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 165 τμήματα σχολείων τα οποία έχουν βρεθεί κρούσματα Κορωνιού ακολουθώντας την τακτική των self-test.

Σε αυτό το σημείο σκοπός μας δεν είναι να αποτρέψουμε το κόσμο από τη συμμετοχή του στις ακαδημίες αλλά να γνωρίζει την ευθύνη η κάθε οικογένεια ξεχωριστά.

Εμείς σαν προπονητές με όλα τα ρίσκα που περιέχει η όλη διαδικασία υπεύθυνα θεωρούμε ότι τα παιδιά μας σε όλες τις ηλικίες χρειάζεται να συμμετέχουν στην επανέναρξη του αθλητισμού γιατί τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που δεν καταγράφουν οι υπεύθυνοι έρχονται με επίσης σοβαρά προβλήματα σωματικά και πνευματικά. Προβλήματα θα υπάρξουν και θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Η κυβέρνηση αλλά και η παγκόσμια διακυβέρνηση έχει δείξει ότι παρά την τεχνολογική εξέλιξη και την άμεση επικοινωνία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και όχι η υγειά και η ομαλή λειτουργία του συστήματος. Η μη κατάργηση του δικαιώματος της πατέντας για την συγκεκριμένη περίπτωση εν μέσω πανδημίας είναι τρανταχτό και ολοφάνερο παράδειγμα ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν είναι κατώτεροι των περιστάσεων και επηρεάζονται από άλλες καταστάσεις παρόλο τον επικείμενο κίνδυνο του Κορωνιού.

Εμείς σαν προπονητές θα τηρήσουμε όλα τα μέτρα που οι υπεύθυνοι έχουν ανακοινώσει όμως θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει τις αδυναμίες του συστήματος και ο καθένας ξεχωριστά να έχει την ατομική του ευθύνη μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία και δοκιμασία πού βρισκόμαστε σαν άνθρωποι.

Όλοι μαζί μπορούμε στον αθλητισμό και στην υγεία.