ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

4 June 2021

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ η σημασία τους και η ανάγκη τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ η σημασία τους και η ανάγκη τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ημερομηνία σεμιναρίου 13\06\2021 και ώρα προσέλευσης 18:00 αίθουσα Πνευματικού κέντρου έναντι κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, ώρα έναρξης 18:30, διάρκεια σεμιναρίου περίπου μια ώρα και τριάντα λεπτά.

Το επίκαιρο και ίσως από τα ποιο σημαντικά θέματα που αγγίζουν την αθλητική εξέλιξη και εναρμόνιση του επιπέδου που έχει ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Ελλάδα σε σχέση με το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στο εξωτερικό, θα έχουν την δυνατότητα οι Μεσσήνιοι προπονητές να παρακολουθήσουν.

Ο κ. Κωτσής Γιάννης υπεύθυνος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό ο Γιάννης Κωτσής, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος διαιτολόγιας – διατροφής, στο Χαροκόπειο πανεπιστημίου, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με ειδίκευση στην διατροφή αθλουμένων. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο εθνικό και  καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αποφοίτησε με άριστα από το τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού.  Σήμερα υπηρετεί την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από στην θέση του αθλητικού επιστήμονα και ειδικού φυσικής κατάστασης.

Βιογραφικο κ. Κωτσή Γίαννη

Ο Γιάννης Κωτσής είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολόγιας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστημίου, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με ειδίκευση στην Διατροφή Αθλουμένων. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο Εθνικό και  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.  Σήμερα υπηρετεί την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από στην θέση του Αθλητικού επιστήμονα και Ειδικού Φυσικής Κατάστασης. Την ελληνική ομοσπονδία υπηρέτησε και από το 2009 έως και το 2015 από τη θέση του Αθλητικού επιστήμονα συμμετέχοντας στα World Cup 2010 και 2014 και στο EYRO 2012, ενώ από το 2011 είχε αναλάβει ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής και Φυσιολογίας της Άσκησης σε όλα τα τμήματα υποδομής της ΕΠΟ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις, όπως η Εθνική ομάδα Ποδηλασίας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία κέρδισε και το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2017. Επίσης υποστηρίζει συστηματικά και άλλα αθλητικά σωματεία της Super/Football league ως αθλητικός διατροφολόγος. Επιπρόσθετο πεδίο έρευνας και ενασχόλησης είναι η πρόληψη – αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, που εφάρμοσε από το 2005 – αρχικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ, στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έως και σήμερα. Η αγάπη του για τα επιστημονικά πεδία της Διατροφής και την ‘Άσκησης, τον οδήγησαν στην δημιουργία του “Science Place Personal Training Studio” Ι και ΙΙ και του “The Edge Performance Center”, και το “ Human Performance Lab” του ABH Medical Group, και το “ Human Performance Lab” του Theseus Rehab Cener, εξειδικευμένα προπονητικά κέντρα, όπου υποστηρίζονται αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και απλοί αθλούμενοι με γνώμονα την λειτουργική προπόνηση και την ισορροπημένη διατροφή.